Виникнення пожежі на полігоні твердих побутових відходів

У суботу 30 березня в малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо виникнення пожежі на полігоні твердих побутових відходів в місті Ніжині. В засіданні взяли також участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, представник управління ДСНС України в Чернігівській області Юрій Аникієнко, заступник керівника КП "ВУКГ" Юрій Хоменко, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор управління Держпродспоживслужби в м.Ніжині Віктор Рафальський, начальник Ніжинського МРВ УДСНС України у Чернігівській області Дмитро Кравцов та відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

На екстренному засіданні штабу було заслухано заступника керівника комунального підприємства "Виробничого управління комунального господарства" Юрія Хоменка, який доповів про причини виникнення небезпечної події, а також про заходи які були вжиті щодо ліквідації пожежі.

Міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник та представник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Чернігівській області Юрій Аникієнко внесли свої пропозиції щодо ліквідації загоряння.

Підвівши підсумки наради комісія вирішила визнати пожежу на полігоні твердих побутових відходів загрозою виникнення надзвичайної ситуації з кодом 20610. 31 березня з 07-00 години залучити до ліквідації пожежі сили та засоби комунально-технічної служби цивільного захисту м.Ніжина, протипожежну службу та окремі підприємства.

Ніжинському міськрайонному відділу ДУ "Чернігівський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" надано доручення провести заміри стану повітря в мікрорайоні по вулиці Прилуцькій та інших місцях.

За матеріалами відділу НС та ЦЗ,

відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

30.03.2019