Висновок екологів: вода в Острі чиста

8 липня 2016 року група журналістів виїхала на очисні споруди Ніжина для того, аби на власні очі пересвідчитись у якості води, яка потрапляє до річки Остер. Начальник очисних споруд Ігор Луценко спростував чутки щодо забруднення річки, а також продемонстрував журналістам біологічні ставки, вода в яких має нормальний вигляд та не має неприємного запаху. Окрім цього, він повідомив про те, що вода в біоставках в нормі, про що яскраво свідчить наявність в них риби. Перед тим, як потрапити до річки Остер, стічні води проходять щоденний аналіз, довгий та поетапний шлях очистки довжиною в сім кілометрів. Повна біоочистка з послідуючим відстоюванням на біоставках проходиь в чотири етапи.

Як зазначив Ігор Луценко, очисні споруди працюють в штатному режимі, за останній час надзвичайних ситуацій не було.

Також журналісти мали можливість ознайомитись із процесом глибокої біологічної очистки за допомогою радіальної установки «Акватор», вода в якій також в нормі.

Представник Державної екологічної інспекції України в Чернігівській області також повідомив про те, що було проведено декілька аналізів, які підтверджують, що вода в річці Остер чиста.

В межах міста та району вода в нормі, тому закликаємо громадян зберігати спокій, а засоби масової інформації не розповсюджувати неправдиву інформацію щодо її стану.

З результатами лабораторних досліджень ви можете ознайомитись нижче

Результати дослідження води у річці Остер

Протокол 1 вимірювань показників складу та властивостей вод

Протокол 2 вимірювань показників складу та властивостей вод

Протокол 3 вимірювань показників складу та властивостей вод

Протокол 4 вимірювань показників складу та властивостей вод

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій

з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

08.07.2016