Вітання ветеранів

У рамках відзначення Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників сьогодні урочисто вітали ветеранів війни та дітей підпільників.

На заході були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління культури та туризму Валерій Примаченко, начальник територіального центру Інеса Шаповалова, голова Ніжинської спілки ветеранів Лариса Алєксєєнко.

Всі ветерани Другої світової війни та ветерани праці, партизани і підпільники – це покоління героїв та переможців.

- День міста – це день пам’яті тих, хто віддав своє життя заради світлого майбутнього прийдешніх поколінь. Ми пам’ятаємо і цінуємо подвиг, який здійснили для нас герої-визволителі, наші сивочолі ветерани. Наш святий обов’язок – берегти місто, розвивати його та звеличувати. Щонайголовніше – любити рідну землю, адже будь-яка праця дає бажані плоди лише тоді, коли робиш усе щиросердно.Немає тих слів подяки, якими можна було б висловити нам, молодшому поколінню, захоплення вашим життєвим подвигом, вашим прикладом. Здоров’я вам, довголіття! – відзначив Григорій Миколайович.

Наразі в місті проживає 107 ніжинців-учасників бойових дій. На жаль, з нами вже тільки 2 ветерани, які визволяли Ніжин у 1943 році. Кожний з них нагороджений орденами та медалями.

Секретар міської ради подякував ветеранам за чудове місто Ніжин, що вони його підняли з руїн та розбудували.

Валерій Володимирович зазначив, що сьогодні наше покоління ще тільки починає будувати, а здебільше користується тим, що ветерани побудували. Дякував за місто, яке ми маємо. Наголосив, що ми намагаємось зберегти місто яким вони нам його передали і по можливості будемо здійснювати зміни на краще.

На заході відбулась презентація книги, яка ще поки надрукована у одному примірнику, і тому є унікальною, "Гром над Ніжином".

Для ветеранів міста відбувся святковий концерт за участю вихованців та педагогічних працівників дошкільного навчального закладу №21, кращих вокалістів та скрипалів міста.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

13.09.2017