Візит Миколи Томенка до Ніжина

24 червня до Ніжина завітав Микола Томенко, організатор проекту «7 чудес України: історичні міста і містечка» зі знімальною групою телеканалу ICTV, щоб зняти документальний фільм про наше місто.

Слід зазначити, що Ніжин увійшов до сімки міст-фіналістів конкурсу, який тривав з травня по листопад минулого року. Наразі проект «7 чудес України: міста і містечка» увійшов у свою завершальну стадію: канал ICTV знімає короткометражні фільми про міста-фіналісти. Прем'єра фільмів відбудеться 24 серпня — на День Незалежності України.

Зйомки фільму про Ніжин розпочалися з перлини нашого міста – Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, а саме з Музею Гоголя, що знаходиться у приміщенні так званого старого корпусу. Зйомки проводилися одночасно і на вулиці перед корпусом, і в самому корпусі. Потому знімальна група продовжила роботу на інших історичних об’єктах міста (Миколаївський собор, Всіхсвятська церква, нещодавно відкриті підземелля, Поштова станція, Музей рідкісної книги, Благовіщенський монастир тощо).

Але спрешу Микола Володимирович завітав до Ніжинського професійного аграрного ліцею на відкриття нової, унікальної лабораторії, яку презентувала завідувач Ірина Лайко. Унікальність її полягає в тому, що газо-рідинний хроматограф налаштований на те, що коноплі перевірятимуться на вміст наркотичних речовин, що дасть у подальшому змогу виробляти лікувальну речовину на основі конопель. «Цей прилад допоможе зробити великий крок вперед по створенню медичної коноплі. У нас є всі шанси аби першими в Україні створити таку речовину», - підсумувала пані Ірина.

У вище зазначених заходах взяли участь Микола Томенко , який є не тільки визначним українським політиком , а й головою Наглядової ради НУБіП України, міський голова Анатолій Лінник, голова Ніжинської районної державної адміністрації В'ячеслав Івашин, директор Інституту луб’яних культур Ігор Маринченко, директор ТОВ «Авекона» Володимир Якимчук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, науковці, викладачі та випускники.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.06.2017

Попредня новина:

З Днем молоді!