ВОДІЇ МОЖУТЬ ПРОЙТИ ПЕРЕДРЕЙСОВИЙ ОГЛЯД В МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ

В КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького» є спеціаліст, який має дозвільні документи на право проведення передрейсових оглядів водіїв з інших підприємств м. Ніжина на договірній основі. Про це повідомила гендиректор закладу Ольга Швець.

Медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів проводиться з метою визначення придатності особи до безпечного керування транспортними засобами.

Передрейсовому медичниму огляду підлягають водії транспортних засобів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів. Тобто, передрейсовий медичний огляд є обов’язковим для водіїв, які є перевізниками.

Відповідно до пункту 18 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» здійснення передрейсових оглядів водіїв здійснюється шляхом укладення такими підприємствами, установами, організаціями та закладами договору з амбулаторно-поліклінічним закладом, що має ліцензію, згідно з яким відповідні послуги надаватиме відповідний спеціаліст амбулаторно-поліклінічного закладу.
21.02.2023