Вшанували пам’ять Великого Кобзаря

17 травня відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Останній шлях Кобзаря» з нагоди  160- ої річниці з дня перепоховання Т.Шевченка. У заході взяли участь міський голова Олександр Кодола, перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, секретар міської ради Юрій Хоменко, депутати міської ради, освітяни, науковці, молодь.

До всіх присутніх звернувся міський голова Олександр Кодола та зазначив, що: «В житті і в історії кожного народу є знакові постаті. Для нас українців такою видатною постаттю є Тарас Григорович Шевченко. Сьогодні ми зібралися щоб вшанувати його пам’ять, оскільки рівно 160 років тому на цьому місці був відслужений жалобний молебень біля Спасо-Преображенської церкви. Для ніжинців це місце патріотизму та любові до України».

Очільник міста зауважив, що 30 років тому, 17 травня 1991 року було встановлено Пам’ятний знак «Останній шлях Кобзаря» біля Спасо-Преображенської церкви.

«Ми завжди будемо пам’ятати генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

По закінченню заходу для всіх присутніх виступили артисти театру-студії «Містерія» НККіМ ім. М.Заньковецької продекламували твір «І мертвим і живим» та хор «Сяйво» із творами «Заповіт» та «Реве та стогне Дніпр широкий».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

17.05.2021