Вшанували пам'ять жертв Голодоморів

В Україні сьогодні – День пам'яті жертв голодоморів, який відзначається в останню суботу листопада.

27 листопада, біля пам’ятника жертвам голодомору та політичних репресій відбулося вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років.

Взяли участь у молебні перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступник міського голови Ірина Грозенко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, депутати міської ради, трудові колективи міста, молодь, родичі загиблих в ті страшні роки голодоморів, ніжинці.

Настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Михаїл Якубів, священник протестантської церкви отець Володимир Леонтьєв та священники УПЦ відслужили панахиду за спокій душ всіх невинно убієнних жертв голодомору.

Присутні вшанували усіх загиблих хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали тематичні квіткові композиції, колоски до пам’ятного знаку.

По закінченню отець Михаїл всіх пригостив священним хлібом, який символізує пам’ять про найбажаніше і найпотрібніше у той страшний час.

Сьогодні в кожній домівці горіла Свічка пам’яті на згадку про заморених голодом українців, знищених комуністичним тоталітарним режимом у 1932-1933 роках.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

27.11.2021