«Я ПИШУ УКРАЇНІ ЛИСТА…»: запрошуємо талановитих юних поетів і письменників Чернігівщини до участі у конкурсі

Чернігівська обласна бібліотека для дітей запрошує талановитих юних поетів, письменників Чернігівщини до участі у обласному дитячому конкурсі літературної творчості «Я ПИШУ УКРАЇНІ ЛИСТА…» до Дня Гідності та Свободи, який проводиться в рамках «Програми сприяння функціонування української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 рр.».
У Конкурсі беруть участь діти 11-17 років.
Конкурс проводиться з 23 вересня по 20 листопада 2024 року.
Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації:
«Українська – мова вільних людей» (Тут важливо висловити свої особисті почуття щодо мови, її значення в житті, а також пояснити, чому спілкування рідною мовою є важливим для кожного з нас).
«Я – Моя родина - Україна» (Ця номінація запрошує до роздумів про те, що об'єднує нас як родину і націю. Можна писати про сімейні традиції, спогади, мрії та те, що для кожного означає бути українцем).
«Моя мова – моя зброя» (Тут акцент робиться на сучасному контексті війни. Можна поділитися своїми історіями, думками про сьогодення, виразити вдячність Захисникам та віру в Перемогу).
Творчі роботи надсилаються в електронному вигляді до 11 листопада 2024 року на електронну адресу:
[email protected] на розгляд Головного журі.
Оголошення переможців Конкурсу відбудеться 20 листопада 2024 року напередодні Дня Гідності та Свободи.
Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками.


24.09.2024