Яблучний фестиваль

27 жовтня 2016 року в Ніжинській гімназіі №16 відбулося засідання євроклубу «Відкриті долоні» за участю методистів та слухачів курсів ЧОІППО «Яблучний фестиваль»

Учнів у національних костюмах України, Польщі, Франціі та Німеччини радо зустрічали гостей, вітаючи їх «Ласкаво просимо» різними мовами.

Директор гімназіі Градобик В.В презентувала навчальний заклад, а заступник директора з НВР Шамшуріна Є.С познайомила гостей із Радою євроклубу, їх творчою роботою.

Учні гімназії показали достатньо високий рівень знань із іноземних мов . Євроклубівці підготували проектну роботу, що скаладася з двох етапів. На першому етапі вони дізнавалися про традиції святкування Дня врожаю в різних Європейських країнах. На другому-шукали цікаві рецепти страв із яблук, що готуються у різних країнах І намагалися самі їх приготувати.

Бути членом євроклубу є почесним правом у гімназії №16. За активну участь у роботі євроклубу почесними грамотами були нагороджені Пархоменко Олександра, Риженко Тетяна, Сердюк Вікторія, Соболєва Валерія та ансамбль польскої пісні «Гвяздечка». Сьогодні єквроклуб поповнився новими членами−учні 6-7 класів. Вступаючи до євроклубу, діти складають урочисту обіцянку: «Ми, учні Ніжинскької гімназіЇ №16, вступаючи до лав євроклубу «Відкриті долоні», обіцяємо бути гідними громадянами своєї держави України, сприяти підвищенню авторитету, її духовних надбань, поширювати серед молоді європейські цінності та домомагати кожному, хто цього потребує, бо

Ми народ, що вийшов із неволі,

Ми клянемось в благословенну мить

Стояти гідно в європейськім колі

І на свободі й для свободи жить»

Змістовною и корисною була робота євроклубу. Гарні враження отримали гості,присутні в гімназії. Методист з виховної роботи ЧОІППО М. Жирохов, методист ММК Ніжина О.Ткачун-Пузін, керівники шкільних євкроклубів Чернігівськоі області високо оцінили роботу євроклубу, яка проводиться в Ніжинській гімназії №16.

Президент шкільного самоврядування - Сердюк Яна

31.10.2016