Юні мандрівники повернулися з Латвії до Ніжина

Сьогодні Ніжин зустрів юних туристів, які за допомогою народного депутата Олександра Кодоли та Почесного консула Латвійської Республіки Олени Вишнякової змогли провести незабутній тиждень у Латвії. Зустрів юних мандрівників міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Сповнені нових почуттів та вражень, діти з радістю зустріли своїх рідних. Ніжин привітав їх яскравим сонцем та теплою погодою. Після палких обіймів та сліз радості, дітей разом з їх батьками запросили до малої зали Ніжинської міської ради, щоб поділитися враженнями від поїздки.

Тиждень активного відпочинку розпочався у місті Смілтоні, де їх гостинно зустріли представники латвійської сторони. Далі екскурсійна програма включала не лише цікаві поїздки до Старої Риги, але і купання у Балтійському морі, знайомство з традиціями та латвійськими піснями. Діти по черзі розповіли про найяскравіші моменти своєї подорожі. Декого вразила Стара Рига своєю величчю та духом старовини, інших – безкрає Балтійське море, яке подарувало дітворі теплий день для купання, інших – чистота у містах та ставлення людей до своєї країни.

Заступник міського голови поцікавився у дітей, як же їх годували? На що діти зазначили, що вони відчули значну відмінність української кухні від латвійської. Та все одно кожна національна страва має свій незабутній смак.

У пам`яті також закарбувалася майже повна відсутність мовного бар`єру між представниками обох національностей. Латиші добре розуміють та говорять російською мовою, також розуміють і українську. Тому проблем з порозумінням обох дружніх народів не виникало.

Наостанок міський голова зазначив: «Ви, діти, наше нове покоління і наше майбутнє. Нова віха Європи, яка панує в місті уже з 1625 року, року надання Ніжину Магдебурзького права, починається з вас. Чистота і нові можливості для нашого міста і нашої країни у ваших руках».

Тож сподіваємося, що тижнева мандрівка до європейської країни не тільки дала дітям можливість відпочити та отримати нові враження, а ще й спонукала до роздумів та заклала новий початок для нового європейського покоління.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

09.08.2016