З Днем міста!

Шановні ніжинці та гості міста!

Вітаємо вас з Днем міста, яке вперше ми святкуємо, 6 травня в День вшанування пам'яті Святого Великомученика Юрія-Переможця (Змієборця) – покровителя міста.

В історії славного Ніжина є немало знакових подій та фактів, якими мали би за честь пишатися як українські, так і європейські міста. Не кожне місто в Україні чи Європі має свого святого покровителя, ангела-охоронця та захисника, яким є для Ніжина Святий Великомученик Юрій-Переможець (Змієборець). Різноманітні зображення Святого віддавна прикрашали стародавню символіку міста, вінчали головні брами Ніжинської фортеці, церкви і храми, будинок міського магістрату. Задовго до здобуття Магдебурзького права образ Святого Юрія – покровителя міста був зображений на міській печатці, на всьому міському майні, на місцевих цехових прапорах та знаках.

Виходячи з існуючої історико-культурної традиції, що сформувалася у Ніжині протягом віків, з метою виховання поваги до історії та духовності, любові до рідного краю, розвитку почуття патріотизму, надбання та примноження демократичних цінностей, місцевих традицій та звичаїв рішенням сесії Ніжинської міської ради 06.12.2017 року №17-32/2017 було визначено нову дату відзначення Дня міста.

Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив історію нашого міста, боронив його від ворога, віддав своє життя та збагачував його традиції.

Усі досягнення, якими багатий Ніжин, складаються зі щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, прагнемо набувати європейського вигляду. Разом ми єдина і велика родина, яка прагне створити зручні й комфортні умови для свого життя.

Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному будинку, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду.

Бажаємо оптимізму, здоров’я, натхнення та успіхів у благородній праці задля зміцнення власного добробуту та розбудови нашого славетного міста!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

06.05.2018