З Днем визволення, дорогі земляки!

15 вересня — це надзвичайно особливий день для ніжинців. 75 років тому Ніжин був героїчно звільнений від фашистських окупантів. Усі ми знаємо, якою ціною далася перемога у Другій світовій війні. Тисячі земляків поклали свої життя на шляху до цієї великої перемоги. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу. В цей день ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих фронтовиків, віддаємо данину поваги й шани колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям та визволителям рідної землі.

Вересень 1943 року, який приніс визволення, змученому окупацією, нашому міста, назавжди вкарбовано в історію Ніжинщини. У цей пам’ятний, світлий, святковий і водночас сумний день ми повинні вкотре усвідомити значення таких слів, як мир, порозуміння і примирення. Нехай єднає нас усіх любов до України, любов до рідного міста, а ратний подвиг творців перемоги надихає на добрі справи в ім’я нашої держави.

Ми пам’ятаємо, що тільки завдяки мужності та стійкості наших дідів й прадідів Україну і Світ врятовано від нацистської чуми.

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим.

Дорогі ветерани, спасибі вам за те, що ви, в надзвичайно важкій боротьбі, вистраждали і захистили нашу Свободу. За те, що своїми руками підняли наше місто з руїн, і що ви нагадуєте нам, як потрібно жити і любити свою Батьківщину.

Ви вклали багато мудрості, досвіду та працелюбності в життя нашого рідного міста. Ви завжди залишаєтесь прикладом для молоді, для нового юного покоління. Здоров’я вам ще на довгі роки, миру і злагоди вашим сім’ям, поваги, любові та уваги з боку рідних і близьких.

Нехай нас у всі часи об’єднує та згуртовує любов до рідного Ніжина, бажання захистити його, зробити ще красивішим, багатшим, квітучим!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

14.09.2018