З метою протидії поширенню небезпечних хвороб

15 лютого відбулось чергове засідання міської постійно діючої ради з питань протидії поширенню туберкульозу та ВІЛ/СНІДУ, очолюваної заступником міського голови Сергієм Дзюбою. Серед розглянутих питань були: затвердження плану роботи ради на 2017 рік, стан захворюваності населення міста на туберкульоз, проведення туберкулінодіагностики дитячого населення Ніжина та інші.

На всіх етапах боротьби з небезпечними недугами значну роль відіграє налагоджена співпраця всіх представлених в раді служб та установ.

Депутати міської ради, керівники відділів виконкому, профільних медичних закладів, представники соціальної служби та громадських організацій, які входять до складу ради, обговорили нагальні для нашого міста і держави в цілому питання збереження здоров’я громади. Важливою складовою протидії поширенню соціально небезпечних захворювань є свідоме ставлення громадян до власного здоров’я, регулярне обстеження, вчасне виявлення інфікованих та належне системне їх лікування. Суттєве значення має також широка обізнаність населення щодо способів зараження і його профілактики: просвітницька робота в загальноосвітніх закладах, у засобах масової інформації, соціальна реклама тощо, а також пропаганда серед населення, особливо дітей та молоді, здорового способу життя.

В. Приходько, секретар ради,

фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

20.02.2017