З нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника "Борцям за Незалежність"

14 жовтня – особлива дата для кожного українця. У день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо захисників рідної землі. День захисника України – свято, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів батьківщини на всіх етапах її історії. Впродовж останніх буремних подій ми є свідками справжнього героїзму та сили духу, який демонструють українські військові на Сході України. Героїчні подвиги наших захисників назавжди залишаться в народній пам'яті, а самовідданість та віра в перемогу надихатимуть нас і надалі, додають сил та наснаги йти вперед та перемагати!

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника "Борцям за Незалежність".

Звертаючись з вітальними словами до захисників України, міський голова Анатолій Лінник подякував всім воїнам за патріотичну позицію, мужність, відвагу та побажав всім міцного здоров'я, злагоди, миру та Божого благословення. З особливою шаною очільник міста звернувся до сімей загиблих воїнів, та подякував їм за те, що виростили, виховали справжніх героїв. Також Анатолій Валерійович привітав усіх присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, побажав добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині. 

Ніжинським міським головою було відзначено військовослужбовців громади Почесними Грамотами.  

Священнослужителі провели молебен за Героями, які загинули, захищаючи Україну. Поіменно згадали ніжинців, які поклали своє життя, захищающи територіальну цілісність нашої держави. Рябуха Сергій Вікторович, Горбенко Ігор Ігорович, Макідон Віктор Михайлович, Моісеєнко Володимир Михайлович, Шепелюк Олексій Борисович, Коворотній Сергій Володимирович, Яковенко Денис Олександрович, Баран Сергій Петрович, Лупікс Яніс Модрісович, Росомаха Микола Васильович, Москотін Леонід Павлович, Орленко Віктор Миколайович, Андрієць Олег Анатолійович, Ткаченко Руслан Андрійович, Баширов Тахір Тахірович, Петрик Сергій Вікторович, Биков Олег Володимирович, Бальченко Володимир Іванович, Антиков Дмитро Миколайович - це ніжинські Герої, чиї імена навічно викарбувані в новітній історії України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України. Після відбулося покладання квітів. Під час заходу лунали патріотичні пісні.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко  


13.10.2020