За рік маємо 369 чудових хлопчиків та 388 гарнесеньких дівчаток

За 2022 рік у Ніжинському міському пологовому будинку відбулося 747 пологів і з’явилось на світ 757 діточок, з яких десять двійнь. За рік маємо 369 чудових хлопчиків та 388 гарнесеньких дівчаток.

Богатир року – червневий хлопчик з Ніжинщини, який важить 5000 грамів. До речі, він восьма дитина у родині й має сім старших сестричок. Найменша вага (650 грамів) у дівчинки, яка народилася передчасно у березні, коли у Ніжині відбувались активні бойові дії. На доліковування вона була відправлена в НДСЛ «Охматдит»,

Географія роділь нашого пологового будинку дуже широка. У нас народжували роділлі з усіх куточків Чернігівської області, а також Чернігова, Києва та Київщини, Сумщини, Рівненщини, Закарпаття, Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Луганщини, Донеччини, Чернівецької області та інших регіонів України.

ГРУДЕНЬ - МІСЯЦЬ БОГАТИРІВ ТА БОГАТИРОК

Останній місяць року запам’ятався нам народженням великою кількості богатирів та богатирок вагою понад 3500 грамів.
Богатир грудня – хлопчик з Ніжина, який важить 4460 грамів, найменша вага (1360 грамів) теж у ніжинця.
А всього впродовж грудня у нашому пологовому будинку народилось 53 немовля - 28 чудових хлопчиків та 25 гарнесеньких дівчаток.
Вже традиційно найбільше у нас народжували жінки з Ніжина та Ніжинського району, також були породіллі з Носівщини, Борзнянщини, Ічнянщини, Бобровичини, Прилуччини. Крім того, минулого місяця у нашому закладі народжували жінки з Сумської, Рівненської та Херсонської областей.
У 29 жінок це були перші пологи, у чотирьох – треті, у трьох - четверті, в одній – шості, усі інші роділлі народжували другу дитину.

ДИТИНКА ПІД ЯЛИНКУ

З 26 грудня 2022 року по 3 січня 2023 року у Ніжинському міському пологовому будинку народилось 16 чудових немовлят – 10 дівчаток та 6 хлопчиків. Одній родині лелека приніс двійню – хлопчика та дівчинку.

В останні дні року (з 26 по 31 грудня) року, що минув, у нас народилось 10 малят – 6 дівчаток та 4 хлопчики. Останньою дитинкою 2022 року була дівчинка, яка народилась вранці 31 грудня. Дівчинка – уродженка сіла Володькова Дівиця
Ніжинського району, має вагу 3400 грамів. Вона перша дитина у родині.

Усю новорічну ніч жінки відпочивали, а вже першого січня у нас народилося двійня – хлопчик та дівчинка. Хлопчик важить 2460 грамів, його сестричка, яка з’явилась на світ на 5 хвилин пізніше – 2720 грамів. Ці малюки - уродженці сіла Велика Загорівка Ніжинського району, у їх мами це другі пологи.

Крім того, у новому 2023 році у нашому пологовому будинку вже народилось 3 дівчинки та 1 хлопчик. Минулого тижня у нас народжували жінки з міста Ніжина, Ніжинщини, Борзнянщини, Носівщини, Херсонщини. У 6 жінок це були перші пологи, в одній – треті, в одній – четверті, усі інші роділлі народжували другу дитину.
Богатир тижня – хлопчик з Ніжина, який важить 4460 грамів, найменша вага (2460 грамів) у хлопчика з Ніжинського району.
Вітаємо батьків з поповненням! Гарного вам настрою, мира, щастя та любові! Хай ваші діти будуть щасливі та здорові!
03.01.2023