Захисти себе від СНІДу!

Всесвітній день боротьби зі СНІДом 1 грудня працівники Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочали акцією «Захисти себе від СНІДу!», залучивши до неї учнівську молодь міста .

Цього разу профілактично-інформаційна робота щодо запобігання поширенню в суспільстві соціально небезпечної хвороби була спрямована на учнів і студентів двох професійних ліцеїв – аграрного та побуту і сервісу, медичного коледжу, училища культури і мистецтв та державного університету.

Окрім консультацій з проблем ВІЛ/СНІДу та порад щодо здорового способу життя, учасники акції отримали від фахівців із соціальної роботи центру листівки з корисною інформацією про розвиток, симптоми захворювання, шляхи зараження, рекомендації щодо безпечної поведінки та можливості анонімного безоплатного обстеження на ВІЛ-інфекцію в нашому місті.

Бажаючи молоді втілення мрій щодо свого майбутнього та достойного свідомого громадянина становища у суспільстві, соціальні працівники нагадували про те, що переважна складова частина життєвого успіху людини – міцне здоров’я - здебільшого залежить від відповідального ставлення до нього як з боку кожної окремої особистості, так і громади в цілому.

Тому, щоби захистити себе від смертельної недуги, треба бути по-перше, всебічно обізнаним, а по-друге, добре усвідомити головні цінності життя, якими не варто ризикувати заради згубних звичок і сумнівних задоволень.

І звичайно ж, міський центр соціальних служб завжди готовий надати підтримку тим, хто її потребує, – інформативну, психологічну та іншу, а також допомогти у комплексному вирішенні проблем, взявши сім’ю чи особу, які потрапили у складні життєві обставини, під соціальний супровід.

Наша адреса: вул. Об'їжджа, 120, ІІ поверх; тел. 3-13-84; 7-85-00.

Л. Безпалий,

начальник відділу соціальної роботи

НМЦСССДМ

02.12.2016