Законність, етика, правопорядок

17 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. Окрім членів комісії на засіданні були присутні: депутат обласної ради Валерій Гавриленко, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Осадчий та Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, депутати міської ради, заявники та ЗМІ.

Першим питанням порядку денного був проект рішення «Про перейменування загальноосвітніх навчальних закладів». Голова комісії Олег Вікторович Щербак коротко ознайомив усіх присутніх із його змістом. У проекті рішення йдеться про зміну назви ЗОШ І – ІІ ступенів №8 на ЗОШ І ступеня №8; ЗОШ І – ІІІ ступенів №4 на ЗОШ І – ІІ ступенів №4; ЗОШ І – ІІІ ступенів №14 на ЗОШ І – ІІ ступенів №4. За словами начальника управління освіти Станіслава Крапив'янського зараз немає прив’язки школи до мікрорайону: батьки ведуть дитину до тієї школи - куди вони хочуть. «Про проблеми наповнюваності цих шкіл знали ще депутати минулого скликання. На сьогодні нас щоденно примушують до оптимізації освітніх закладів. І вже який раз на обласній колегії нам задають одне і те ж питання: «Чому у вас є школи, які по п’ять років підряд не можуть набрати клас?». До того ж, цей проект рішення досить детально обговорювався і з директорами шкіл, і з батьками учнів», - прокоментував заступник міського голови Ігор Алєксєнко.

Окрім зазначеного питання на комісії також обговорювалось:

- звернення підприємців-орендарів ДКП «Комунальний ринок» щодо поведінки його директора Вершняка А.Л;

- інформацію КП «ВУКГ» щодо економічної вигоди отримання ліцензії на перевезення пасажирів та створення на базі підприємства альтернативи перевезень за нижчою ціною;

- звернення громадян щодо позбавлення прав опікуна над дитиною;

- дотримання депутатами норм Регламенту міської ради та Кодексу етики поведінки;

- тощо.

Черговий раз, член комісії, заступник міського голови, Сергій Дзюба підняв питання створення у місті Ніжині муніципальної поліції: «У Чернігові вже запрацювала муніципальна поліція і вже є позитивні оцінки. Я неодноразово піднімав питання актуальності створення такого комунального підприємства у Ніжині, яке б могло забезпечити реальний контроль за благоустроєм міста. Це потрібно для громади. Тому пропоную комісії розробити відповідний проект рішення та розглянути його на наступному засіданні». Пропозиція Сергія Петровича була прийнята одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.03.2017