Залізничники Столичної магістралі проводять серед водіїв профілактичні заходи щодо недопущення ДТП на переїздах

За останні роки порушення водіями транспортних засобів правил дорожнього руху при перетині залізничних переїздів набрали масовий характер. Й це попри те, що переїзд - завжди об’єкт підвищеної небезпеки, і проїзд через залізницю вимагає від водія максимальної уваги і суворого дотримання вимог правил дорожнього руху.

За минулий та 3 місяці поточного року на залізничних переїдах Південно-Західної залізниці сталося 18 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинуло та ще 6 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Аналіз обставин і причин ДТП показав, що у всіх випадках винуватцями були водії, які мали достатні і досвід, і кваліфікацію в керуванні автомобілями, і які свідомо порушили правила дорожнього руху, нехтуючи елементарними вимогами безпеки, і поставивши під загрозу своє життя і життя пасажирів.

Тож, задля підвищення рівня безпеки дорожнього руху при перетині залізничних переїздах та з метою попередження порушень водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху України у квітні залізниця запланувала здійснити низку профілактичних заходів. Зокрема залізничники проводять роз’яснювальну роботу серед водіїв, у школах, на автопідприємствах, розповсюджують тематичні буклети на переїздах та організовують спільні рейди з органами Національної поліції щодо виявлення порушників правил Дорожнього руху при перетині залізничних переїздів.

Залізничники закликають водіїв не ставити під загрозу своє життя, пасажирів, людей, що знаходяться у пасажирських поїздах та в районі залізничного переїзду.

Шановні водії! Від вас залежить добробут рідних та близьких. Не заощадивши декілька хвилин, ви можете зробити нещасними сотні невинних людей.

Будьте пильними і обережними!

Головний інженер Ніжинської дистанції колії

Воронченко Роман Миколайович

25.04.2016