Засідання комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді

12 червня 2016 року у малій залі Ніжинської міської ради відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

На комісії були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, 4 депутати Ніжинської міської ради.

Першим розглядалося питання про передачу медичних пунктів на баланс установ. Зокрема, заслухали представника від ТОВ «Прогрес», який повідомив, що підприємство не заперечує проти ліквідації медичного пункту, так як службові обов`язки медпрацівника дублюються з послугами поліклініки підприємства. Питання щодо ліквідації медпункту в 35 училищі відправлено на доопрацювання.

У ході засідання учасниками комісії було розглянуто ряд звернень до голів комісій від головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні щодо виділення коштів на закупівлю операційних столів, які у даному зношеному стані не можуть надавати якісних послуг; для виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції оперативного блоку травматичного відділення. Рішенням комісії вирішено рекомендувати бюджетній комісії підтримати дану пропозицію.

Окрім того, на комісії підіймалось питання щодо нестачі кваліфікованих працівників у Ніжинській центральній міській лікарні. Для вирішення даної проблеми було запропоновано декілька шляхів: залучення нових працівників з наданням їм службового житла та фінансування навчання молодих спеціалістів шляхом цільового призначення. Членами комісії детально було обговорено кожне з питань та відправлено на подальше доопрацювання.

Наостанок розглянули звернення начальника управління освіти Станіслава Крапив`янського щодо виділення коштів на ремонт дахів навчальних закладів. Звернення підтримано та рекомендовано до розгляду бюджетної комісії.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

13.07.2016