Засідання комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури

25 квітня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації. На засіданні були присутні члени комісії, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник Управління Держгеокадастру у Ніжинському районі Чернігівської області Тамраз Арвахі, представники громадськості, ЗМІ.

Головуючий Андрій Деркач розпочав комісію з питання щодо будівництва торгівельного павільйону, що знаходиться навпроти приміщення РАЦСу. Після детального обговорення члени комісії вирішили тримати дане питання на контролі та сприяти відділу земельних відносин і відділу архітектури у його вирішенні.

Потому перейшли до розгляду таких проектів рішень:

-Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення.

-Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

У ході обговорення дійшли висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду звернень.

Наприкінці засідання начальнику відділу земельних відносин Валентині Миколаївні Місан було озвучено доручення міського голови підготувати проект рішення щодо визначення відсоткового розміру авансового внеску вартості земельної ділянки за нормативно-грошовою оцінкою з метою реалізації депутатських звернень, озвучених на 37 сесії міської ради від 11-13 квітня 2018 року.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

25.04.2018