Засідання комісії з відбору кандидатів до складу наглядової ради у закладах охорони здоров'я громади

Постановою Кабінету Міністрів України № 1221 визначено механізм утворення наглядової ради у державних та комунальних закладах охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу і з якими головними розпорядниками бюджетних коштів укладені договори про медичне обслуговування населення.

Сьогодні відбулося перше організаційне засідання комісії з відбору кандидатів до складу наглядової ради, на якій шляхом голосування було обрано голову конкурсної комісії, а також заступника та секретаря.

Головою комісії обрано Світлану КІРСАНОВУ (депутат Ніжинської міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, туризму, молодіжної політики та спорту, державний реєстратор сектору державної реєстрації нерухомого майна та їх обтяжень відділу адміністративно-дозвільних процедур виконавчого комітету Ніжинської міської ради), заступником – Валерія САЛОГУБА (керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради), секретарем – Андрія РАШКА (головний спеціаліст відділу юридично-кадрового забезпечення апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради).

Наглядова рада утворюється за рішенням власника закладу.

Кількість членів наглядової ради визначається залежно від статусу закладу охорони здоров’я у спроможній мережі закладів охорони здоров’я відповідного госпітального округу і становить:

• від п’яти до семи осіб – для загального закладу охорони здоров’я та/або іншого закладу охорони здоров’я (КНП «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка», КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»);

• від семи до одинадцяти осіб – для кластерного закладу охорони здоров’я (КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького»).

У кожному з цих закладів діятимуть окремі наглядові ради.

На наступному засіданні організаційна комісія визначатиметься із кількісним складом членів наглядової ради та порядком відбору кандидатів.

21.02.2024