Засідання комітету з управління впровадження Стратегії

24 вересня відбулось перше засідання комітету з управління впровадження Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Комітет з управління впровадженням Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року – є консультативно-дорадчим органом, метою якого є забезпечення проведення моніторингу та оцінки реалізації Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року.

Анатолій Валерійович Лінник зауважив, що написання та затвердження Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 27 року - це спільна, колективна робота всієї громади.

Контроль над процесом реалізації і моніторингом виконання основних напрямків Стратегії розвитку, а також підготовку квартальних і річних аналітичних звітів покладається на відповідальних координаторів:

Осадчий Сергій Олександрович - радник міського голови, координатор Комітету по цілі №1 «Створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, промисловості та залучення інвестицій»;

Бассак Тетяна Федорівна - начальник управління культури та туризму, координатор Комітету по цілі №2 «Розвиток туристичного потенціалу громади»;

Кушніренко Анатолій Миколайович - начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва, координатор Комітету по цілі №3 «Покращення комфорту проживання, безпеки та довкілля громади»;

Алєксєєнко Ігор Володимирович - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, координатор Комітету по цілі №4 «Розвиток соціального капіталу громади».

Міський голова окреслив основну мету та завдання роботи комітету, акцентував увагу на головних напрямках роботи координаторів комітету по оперативним цілям Стратегії під час їх доповідей про стан виконання проектних рішень. Зокрема щодо напрацювань по створенню історико-архітектурного заповідника, посилення роботи у туристичному напрямку. У контексті покращення комфорту проживання мешканців звернув увагу на першочергове проектування пішохідних доріжок до загальноосвітніх закладів, освітлення у нічний час доби пам’яток архітектури, створення муніципального транспорту, велодоріжок. тощо.

Анатолій Лінник підкреслив важливість виконання всіх проектних рішень, які виписані в Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 27 року.

Робота над виконанням завдань Стратегії продовжується, про що буде надаватися зведений аналітичний моніторинговий звіт, який буде опублікований на офіційному сайті виконавчого комітету Ніжинської міської ради в обсязі, визначеному Комітетом.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

24.09.2019