Засідання постійної комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань

8 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров`я, культури, сім`ї та молоді, фізичної культури і спорту.

Головуючий засідання Володимир Степанович Король подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про реорганізацію комунального закладу «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

2. Про внесення змін до додатку 24 міської Програми «Соціальний захист учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Ніжина шляхом організації гарячого харчування (сніданків) у 2018 році», затверджену рішенням міської ради VII скликання № 5-34/2017 від 21 грудня 2017 року «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

3. Про визначення закладів загальної середньої освіти для здобуття профільної освіти академічного спрямування до 2020 року.

4. Про затвердження штатного розпису «Ніжинська дитяча музична школа – початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад Ніжинської міської ради Чернігівської області».

5. Про затвердження структури та штатної чисельності Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Ніжинської міської ради Чернігівської області.

6. Про затвердження «Положення про зміст, опис та порядок використання червоно-чорного прапора як частини символіки м. Ніжина».

Різне:

1. Про розгляд звернення мешканки Сидоренко Н.В.

2. Про розгляд Міської програми по підтримці випускників закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 і більше балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

3. Про виконання доручення комісії від 13.03.2018 №45 стосовно достовірності інформації щодо ігнорування керівництвом ЗОШ І-ІІІ ст.№15 вшанування пам’яті учасника АТО Тахіра Баширова та відзначення 100-ї річниці бою під Крутами.

4. Про розгляд доручення міського голови №021-24/1016 від 05.05.2018 р.

5. Про розгляд звернень головного лікаря КЛПЗ «Ніжинський міський пологовий будинок».

6. Про розгляд звернень головного лікаря Ніжинської ЦМЛ ім.М.Галицького.

7. Про розгляд звернення директора Ніжинської дитячої музичної школи.

8. Про розгляд звернення депутатів Ніжинської міської ради до Прем’єр - Міністра України та Голови Верховної Ради України стосовно можливості встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги.

9. Про розгляд виконання доручення комісії пр.№46 від 03.04.2018 р.

Підводячи підсумки комісії, дійшли висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду звернень. Деякі проекти рішень винесено на розгляд наступної сесії міської ради, а також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.05.2018