Засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань

Відбулося чергове засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв`язку та охорони навколишнього середовища. Голова комісії Володимир Миколайович Башинський розглянув стан виконання протокольних доручень, які були надані на минулому засіданні, та перейшов до розгляду питань порядку денного.

Відбулося обговорення питання, що стосувалося методики орендної плати та розподілу площ загального користування. Заслухали ряд проектів рішень відділу оренди комунального майна, потім проект рішення "Про перенесення на територію Троїцького кладовища пам`ятного знаку «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921р.", а також проект рішення по міській лікарні про затвердження кандидатур до госпітальної ради Ніжинського госпітального округу.

Розглянули перелік договорів оренди із цільовим призначенням, де розраховано коефіцієнт орендної плати згідно коефіцієнту 6 і згідно коефіцієнту 15.

Потому, перейшли до питання, що стосувалося підняття тарифу на воду. Було зазначено, що діючі тарифи розраховані станом на 01.08.2016р. і введені в дію від 15.04.2017. При розрахунку тарифів використовувались поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води, нормативи питного водопостачання та водовідведення для споживачів міста Ніжина. Річні планові витрати розраховувались на підставі витрат з операційної діяльності пов`язаних з основною діяльністю за 2016 рік. На централізоване водопостачання ріст розрахунків складає 58 копійок за куб (107%), централізоване водовідведення – 1грн. 63 коп. за куб (11,5%). Водопостачання холодної води у багатоповерхових будинках має підвищитись на 40 коп. (4,6%), водовідведення – на 1 грн. 35 коп. (9%). Саме такі показники були запропоновані у розрахунку нового тарифу. (Детальніше за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1030/do-vdoma-spojivachv-kp-nuvkg-vodokanal.html).

Ухвалили винести вищезазначені проекти рішень з доповненнями і уточненнями на розгляд 30 сесії міської ради VII скликання, яка відбудеться 25 жовтня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.10.2017