Засідання постійної комісії міської ради з питань законності та правопорядку

24-го березня відбулося розширене засідання постійної комісії міської ради засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю (голова комісії Щербак О.В.). У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, директор ДКП «Комунальний ринок» Анатолій Вершняк та працівники комунального підприємства, орендарі із ринків по вулиці Московська та Покровська, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представники громадськості, ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак зачитав три питання порядку денного та «різне»:

1. Про внесення змін до Додатку 6 рішення міської ради від 26 грудня 2016 року № 8-19/2016

2. Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна»

3. Про дозвіл комунальному підприємству «Керуюча компанія «Північна» на списання автомобілів.

Як доповіла заступник начальника фінансового управління Маргарита Фурса, проект рішення «Про внесення змін до Додатку 6 рішення міської ради від 26 грудня 2016 року № 8-19/2016» підготовлений у відповідності до ст. ст. 26, 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 89, 91 Бюджетного кодексу України. Проект рішення передбачає розширення заходів реалізації Програми на один підпункт: «- матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО у порядку, встановленому виконавчим комітетом Ніжинської міської ради». Кошторис Програми не змінюється.

Проект рішення «Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна» підготовлений з метою забезпечення збереження цілісності об’єктів нерухомого майна по вул.Шекерогринівській, 88, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина. Проект рішення передбачає встановлення для комунального підприємства «Оренда комунального майна» на період з 01 квітня 2017 року по 30 червня 2017 року включно наступний розподіл орендної плати:

- 53 відсотків орендної плати комунальному підприємству;

- 47 відсотків орендної плати до міського бюджету.

Кошти комунального підприємства в розмірі 13 відсотків від суми надходжень будуть направлені на забезпечення охорони об’єктів нерухомого майна по вул.Шекерогринівській, 88.

Головним питанням «Різного» став розгляд заяви підприємців-орендарів ринку по вул. Московська та Покровська.

Від ініціативної групи підприємців виступала Надія Божок. У своєму виступі Надія Віталіївна підкреслила, що підприємці не є представниками політичних партій і не лобіюють нічиїх інтересів. У своїй діяльності вони керуються Законом України про відкритість використання публічних коштів від 15 вересня 2015 року: «Підвищення тарифу підняло багато питань до керівництва ринку. Ми хочемо роз’яснення, - які ми маємо права і які ми маємо обов’язки».

Депутат міської ради Костянтин Смалій також прокоментував : «Потрібно якомога скоріше розробити проект рішення про конкурсну основу призначення керівників комунальних підприємств. Пропозиція на сесії затвердити склад робочої групи по розробці такого проекту куди б ввійшли представники всіх фракцій».

Після заслуховування двох сторін конфлікту та усіх бажаючих виступити чи прокоментувати ситуацію, голова комісії Олег Вікторович Щербак поставив на голосування наступні рекомендації комісії:

1. Директору ДКП «Комунальний ринок» Вершняку А.Л. до 24 квітня розробити новий Cтатут комунального підприємства у відповідності до норм чинного законодавства України з подальшим погодженням його з відділом юридично-кадрового забезпечення виконавчого комітету Ніжинської міської ради;

2. директору ДКП «Комунальний ринок» Вершняку А.Л. надати ініціативній групі підприємців письмово економічні обґрунтування підвищення тарифів;

3. міському голові Анатолію Ліннику звернутися до Державної Аудиторської Служби України з проханням провести на ДКП «Комунальний ринок» позапланову ревізійно-аудиторську перевірку;

4. винести на розгляд сесії міської ради створення робочої групи щодо призначення керівників комунальних підприємств на конкурсній основі. До робочої групи включити представників всіх фракцій;

5. рекомендувати міському голові доручити начальнику відділу економіки Гавриш Т.М. розробити положення про проведення конкурсу на заміщення посад керівників комунальних підприємств (в тому числі ДКП "Комунальний ринок" та ДП "Критий ринок "Прогрес" ДКП "Комунальний ринок" ) та підготувати відповідний проект рішення для затвердження на черговій сесії міської ради. Контроль за виконанням доручення покласти на заступника міського голови Осадчого С.О.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

24.03.2017