Засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

22 липня відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Ніжинської територіальної громади.

 Мета зустрічі – обмінятися досвідом і новими розробками у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості громади, обговорити здійснену роботу і окреслити шляхи вирішення проблем у цьому напрямі.

 Кожен учасник/учасниця зустрічі розповіли про свою роботу цій сфері і поділилися цікавою та корисною для всіх присутніх інформацією.     

 Наталія Красківська, спеціалістка із мобілізації громад Програми ООН із відновлення та розбудови миру, окреслила зумовлені сучасними реаліями нові напрями роботи у сфері безпеки людей.

 Представник ГУ ДСНС у Чернігівській області надав інформацію про безпекову ситуацію у зоні їх відповідальності.

 Вадим Осадчук, фахівець із громадської безпеки ПРООН в Україні, разом із своєю командою працює над допомогою Національній поліції та ДСНС у питаннях підвищення безпеки на рівні громад. Він розповів про дослідження гострих питань у цій сфері, шляхи їх вирішення і конкретні кроки у їх реалізації в органах ДСНС та Національної поліції.

 Ірина Сімонова, голова ГО «Сфера молоді», ознайомила із проєктом «Менеджмент волонтерських програм: залучення молоді до процесів відновлення громад Чернігівської області». Волонтерство – це механізм, який забезпечує вплив людей на події, які відбуваються у громаді, і його треба розвивати. Вона проаналізувала запит молоді до участі у волонтерських програмах, розповіла про залучення молодих людей до процесів відновлення громад Чернігівщини і ресурсне забезпечення проєктів з цього питання.

Жанна Чмут, спеціалістка з підвищення спроможності та залучення громад ПРООН в Україні, розповіла про роботу щодо дослідження готовності громад до реінтеграції ветеранів. Вона зазначила, що громади повинні починати працювати у цьому напрямі, не чекаючи вказівок держави, адже це питання є актуальним і важливим для кожного з нас.

Катерина Пилипенко, кординаторка проєкту Центр життєстійкості «Місце сили. Ніжин», звітувала про стан реалізації цього проєкту і про заплановане відкриття цього Центру в кінці серпня.

 Анжела Тимченко, директорка Ніжинського міського молодіжного центру, розповіла про роботу закладу у сфері громадянської та екологічної  безпеки і про стан реалізації проєкту «Лабораторія ініціативної освіти».

 Відбулося обговорення окреслених проблем і проєктів. 

22.07.2024