Засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради

4 січня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Лінником. Засідання розпочалося хвилиною мовчання для вшанування пам`яті Володимира Башинського.

Потому перейшли до порядку денного, на якому значились наступні проекти рішень:

- Про затвердження подання щодо внесення змін до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі в м. Ніжині;

- Про встановлення тарифів на послугу вивезення побутових відходів згідно графіка від населення, бюджетних установ та інших споживачів комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства»;

- Про встановлення тарифів на послугу захоронення побутових відходів на полігоні твердих побутових відходів для населення, бюджетних установ та інших споживачів комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства»;

- Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина;

- Про відзначення Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Члени виконавчого комітету були ознайомлені із запропонованими проектами рішень та прийняли відповідні рішення. Деякі проекти рішень мали технічний характер, тому були прийняті одноголосно. Інші потребували детального розгляду.

Найбільш жваве обговорення викликав проект «Про встановлення тарифів на послугу вивезення побутових відходів згідно графіка від населення, бюджетних установ та інших споживачів комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства». Начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман наголосив на необхідності підвищення тарифів та обґрунтував це тим, що це призведе до стабілізації фінансового стану та беззбитковості діяльності підприємства, підвищить якість надання послуг вивезення побутових відходів та збільшить надходження до бюджету міста від сплачених підприємством податків та платежів. Були запропоновані також відповідні тарифи, а саме: 17 грн. 57 коп. з розрахунку на одну людину для багатоквартирних будівель та 19 грн. 34 коп. для приватного сектору. Також було зазначено, що останнє встановлення тарифу відбулося у 2012 році, а останнє їх коригування здійснювалось 2 квітня 2015 року.

Як зауважив міський голова Анатолій Лінник: «Підприємство працює фахово, але необхідно залучати фахівців для вивчення цього питання».

Секретар міської ради Валерій Салогуб підкреслив, що це стратегічне питання необхідно спочатку розглянути на профільних комісіях.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.01.2018