Засідання ювілейної комісії по законності

14 червня у малій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови: Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, Сергій Дзюба, керуючий справами Сергій Колесник, депутати міської ради, заступник начальника Ніжинського відділу поліції Олександр Чепурний, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

З нагоди ювілейної (сотої за рахунком) комісії міський голова Анатолій Лінник вручив головуючому засідання Олегу Щербаку Подяку за активну позицію у розбудові територіальної громади та місцевого самоврядування, побажав успіхів і натхнення у подальшій роботі. Олег Вікторович наголосив, що ця Подяка стосується всіх депутатів, які входять до постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю та подякував колегам за співпрацю.

Далі головуючий засідання представив на затвердження наступний порядок денний:

1. Про створення комунального підприємства Ніжинської міської ради та виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорпядку-ВАРТА» та затвердження Статуту комунального підприємства Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку-ВАРТА».

2. Про дозвіл на списання майна.

Різне:

1. Про розгляд звернення мешканки Сидоренко Н.В.

2. Про розгляд листа директора КТВП «Школяр».

3. Про розгляд результатів обстеження нежитлового приміщення по вул. Шевченка, 11/82 (на виконання доручення засідання комісії від 04.05.2018 протокол № 97).

4. Про розгляд виконання доручення засідання комісії від 11.05.2018 протокол №98 щодо відзначення футбольної команди «Фрунзівець».

5. Про розгляд виконання доручення засідання комісії від 11.05.2018 протокол № 98.

6. Про розгляд Положення про відділ земельних відносин (на виконання доручення засідання комісії пр.№ 91 від 23.02.2018).

7. Про розгляд Положення про відділ з управління та приватизації комунального майна (на виконання доручення засідання комісії пр.№ 91 від 23.02.2018).

Особливо детально обговорювали проект рішення “Про створення комунального підприємства Ніжинської міської ради та виконавчого комітету Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку ВАРТА» та затвердження Статуту комунального підприємства Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку ВАРТА»”. Анатолій Валерійович розповів про досвід роботи таких муніципальних служб міста Ірпіня і Вінниці, проінформував про подальші плани та роботу, яку буде виконувати дане комунальне підприємство. Олександр Чепурний підтримав проект рішення та наголосив, що створення муніципальної служби покращить і допоможе роботі поліції та забезпечить більш якісне дотримання порядку в місті. Комісія одноголосно підтримала проект рішення, але залишила його на доопрацювання у зв’язку з технічними помилками.

Решту проектів рішень було детально розглянуто та винесено на розгляд наступної сесії міської ради, а також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.06.2018