Засідання за круглим столом з питань протидії торгівлі людьми

26 вересня 2019 року у великому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання за круглим столом з питань протидії торгівлі людьми.

У заході взяли участь Ігор Алєксєєнко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органі ради, Наталія Кулікова, голова Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, Вікторія Мазуренко, Наталія Снегур, Светлана Ракіч (Сербія), Нома Нкубе (Замбія), представники Міжнародної організації з міграції, Анна Лисенко, т.в.о. начальника відділу у справах сім’ї та молоді, Наталія Кучеровська , директор НМЦСССДМ, Олена Іванова, заступник директора Ніжинського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Лариса Єрофєєва, начальник сектору служби у справах дітей та інші спеціалісти, які працюють у даному напрямку.

На засіданні за круглим столом учасники говорили про реалізацію політики у напрямку протидії торгівлі людьми в місті. Представники Міжнародної організації з міграції цікавилися, чи актуальною для нашого міста є дана проблема, яка робота проводиться у місті щодо попередження проявів торгівлі людьми, що можна зробити для підвищення ефективності даної роботи. Закцентували увагу на питанні налагодження взаємодії між відділами, службами, працівниками поліції, закладами освіти щодо попередження, вчасного виявлення фактів торгівля людьми. Обговорення було жвавим, цікавим та змістовним.

Важливими є просвітницькі заходи, формування інформаційного простору, набагато ефективніше попередити торгівлю людьми, ніж долати наслідки цього явища.

Відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

27.09.2019