Заслухано комунальні підприємства міста

04 серпня відбулось заслуховування звітів керівників комунальних підприємств міста за результатами діяльності за 2 квартал та півріччя 2017 року за участю міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерія Салогуба, заступників міського голови та представників комісій міської ради, депутатів, представників громадськості та засобів масової інформації, керівництва та представників бухгалтерських та економічних служб комунальних підприємств міста.

За результатами діяльності за півріччя 2017 року 7 із 13 або 54% комунальних підприємств прибуткові.

2 підприємства при позитивному фінансовому результаті не виконали запланованих показників на півріччя 2017 року: ДП «Критий ринок «Прогрес» 9,2 % виконання, КП «Фонд підтримки підприємництва» на 78% виконання.

Не виконали фінансових планів та спрацювали збитково 6 підприємств або 46% комунальників.

Стали збитковими комунальні підприємства, які у 2016 році працювали прибутково: ДКП "Комунальний ринок"- 98,6 тис.грн., КТВП «Школяр» -155 тис.грн., відділ архітектурно-технічного планування - 9,8 тис.грн.

Міський голова Анатолій Лінник відмітив, що такий формат спілкування з комунальними підприємствами вже дав свої позитивні результати. Такі комунальні підприємства як «Ніжинське управління водопровідно- каналізаційного господарства», «Виробниче управління комунального господарства» «Служба єдиного замовника» вже поза зоною ризику, стабілізована їх робота та підприємства працюють з прибутком.

Вкотре відзначив, що спільними діями Міської ради, її виконавчого комітету та комунальних підприємств, заслуховуючи та обговорюючи проблеми, знаходяться шляхи для їх вирішення, розвитку підприємств міста. Відмітив активну участь у заслуховуванні комунальних підприємств постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища.

Відділ економіки

07.08.2017