Затвердили схеми посадки зелених насаджень в Ніжині

30 березня на засіданні виконавчого комітету затвердили схеми посадки зелених насаджень в Ніжині.
1500 молодих зелених насаджень будуть висаджені цієї весни в лісопарковій зоні по вул. Прилуцька (зі сторони АЗС); прибережній зоні р. Остер за театральним мостом; на «Огірковій алеї» по вул. Захисників України; на перетині вул. Шевченка та вул. Захисників України; на площі Франка, 1; по вул. Шевченка біля нової пішохідної зони біля Ощадбанку, вул. Набережна Вороб’ївська зі сторони комунального ринку; вул. Шевченка (бульвар від площі Франка до перехрестя з вул. Козача).
Ландшафтним дизайнером перед обранням виду зеленого насадження були враховані фактори, які впливають на ріст рослин. Це може бути тінь від крони, кисла реакція ґрунту (якщо мова йде про хвойні дерева), поверхнева коренева, в тому числі поєднання дерев і квітів на одній площі.
Сьогодні, у часи сучасних проблем екології, наприклад, таких як, забруднене повітря, зростання кількості транспорту, ми розуміємо, яке важливе значення мають зелені насадження як для навколишнього середовища так, і на наше здоров'я, - підкреслив міський голова Олександр Кодола.
Робимо разом наш Ніжин чистим, затишним та зеленим!
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
31.03.2023