Затверджено порядок видачі дубліката свідоцтва про право власності

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Порядок денний включав наступні проекти рішення:

- Про постановку на квартирний облік, внесення змін до квартоблікової справи та зміна статусу приміщення;

- Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності;

- Про затвердження Порядку видачі дубліката свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна в місті Ніжині у разі втрати, крадіжки або пошкодження оригіналу документа;

- Про оздоровлення дітей гр. Хондогого С.В. за рахунок коштів міського бюджету;

- Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини;

- Про надання матеріальної допомоги.

Затверджений Порядок видачі дубліката свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна визначає механізм видачі такого дубліката та процедуру його отримання.

Умови видачі дубліката свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна

1. У разі крадіжки, втрати, пошкодження свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого на підставі рішень виконавчого комітету Ніжинської міської ради або розпоряджень органу приватизації при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради та органу приватизації житлового фонду, який перебуває у комунальній власності м. Ніжина громадяни звертаються до комунального підприємства« Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» з заявою про видачу дубліката викраденого, загубленого чи пошкодженого свідоцтва.

2. Заява про видачу дубліката свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна повинна бути підписана всіма співвласниками даного об’єкта.

3. До заяви фізичних та юридичних осіб додається оголошення з газети, що розповсюджуються у тій місцевості, де знаходиться об‘єкти нерухомого майна, про недійсність викраденого, загубленого чи пошкодженого свідоцтва про право власності на об’єкт.

4. Якщо видача дубліката проводиться у зв’язку з пошкодженням оригіналу свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна, то в таких випадках до заяви долучається непридатне для користування свідоцтво ( без збереження вимог, викладених в пункті 3.).

5. Для оформлення спадщини Дублікат свідоцтва про право власності на житло може бути виданий за письмовою заявою спадкоємців померлого власника (співвласника) об’єкта нерухомого майна, при наявності запиту нотаріуса на видачу дублікату.

6. На дублікаті у правому верхньому кутку робиться відмітка з зазначенням слів «Дублікат має силу оригіналу» та дату його видачі.

Порядок розгляду звернень та видачі дубліката свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна

1. Заява з наданими документами подається до комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації».

2. Комунальне підприємство «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» готує проект рішення на засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

3. На підставі рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради про видачу дубліката свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна комунальне підприємство «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» готує дублікат свідоцтва про право власності на нерухоме майно. Втрачений оригінал свідоцтва визнається недійсним та анулюється рішенням про видачу дубліката свідоцтва.

4. Дублікат свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна за підписом уповноваженої на це особита завірений печаткою виконавчого комітету Ніжинської міської ради оформляється в двох примірниках, один, з яких видається на руки власнику, а другий долучається до матеріалів відповідної інвентаризаційної (реєстраційної ) справи.

5. Видача дубліката свідоцтва про право власності на нерухоме майно реєструється комунальним підприємством «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» в журналі видачі дублікатів свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна, який повинен бути пронумерований, прошнурований та скріплений печаткою виконавчого комітету. Документи, на підставі яких видано дублікат свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна, підшиваються до матеріалів рішення виконавчого комітету.

6. Підстави для відмови у видачі дубліката свідоцтва про право власності на нерухоме майно:

- виявлення в документах недостовірних відомостей;

- подання заявником неповного пакета документів.

У різному розглядався лист громадської організації «Ніжин Мото Парк» та Ніжинський мотоклуб «Козаки» з проханням затвердити план проведення урочистої частини міжнародного мотофестивалю «NordMotofest», що відбудеться на центральній площі міста 9-го вересня 2017 року о 13.00. Таке прохання було одноголосно підтримане членами виконавчого комітету за умови дотримання громадського порядку та безпеки.

В черговий раз на засіданні виконавчого комітету піднімалося проблемне питання дотримання правил благоустрою громадянами міста, зокрема складування спиляних гілок на прилеглих територіях до своїх домоволодінь.

«У разі виявлення контролюючими службами такого правопорушення, до громадян буде застосовано норму ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі від 340 до 1360 грн., а для посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.», - наголосив перший заступник міського голови Григорій Олійник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.07.2017