Збільшено штрафи за спалювання рослинних залишків

Шановні жителі Ніжина! На території міста на сьогодні вже почалися роботи по косовиці прибудинкових та інших територій. Частина з вас теж проводять ці роботи у своїх приватних домоволодіннях та на садових чи дачних ділянках.

Звертаємо вашу увагу на неприпустимість створення звалищ рослинності і (що найголовніше) її спалювання.Скошену рослинність ви маєте компостувати або скласти у мішки чи сміттєві пакети та винести на контейнерні майданчики по збору ТПВ для їх подальшої утилізації відповідними службами.

У разі виявлення порушень Правил благоустрою та санітарного стану у цій частині , які можуть бути зафіксовані посадовими особами відділу з благоустрою в ході рейдів по місту, до вас будуть застосовані санкції ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 340 - 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб`єктів підприємницької діяльності - від п`ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( 850-1700 грн.)

За самовільне випалювання рослинності або її залишків штрафи ВРУ збільшила з 10 - 70 до 180 - 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 21 420 грн).

За інформацію відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами

05.05.2020