Зустріч міського голови Анатолія Лінника з молодіжним активом міста

14 лютого у великій залі виконавчого комітету відбулася зустріч міського голови Анатолія Лінника з молодіжним активом міста. У заході взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, депутат міської ради Олександр Ющенко, громадськість та ЗМІ.

У вступному слові Анатолій Лінник зазначив, що зараз ми всі живемо в часи змін, це той період коли відкриваються нові можливості. Молодь найкраще адаптована до змін. Держава переживає історичні події, цей стан речей нас спонукав гуртувати молодь, адже значна частина підростаючого покоління залишає місто. Міська влада вишукує різноманітні шляхи єднання і спрямування потенціалу молоді на розвиток і згуртування ніжинської громади, залучення молодих активістів до процесу управління, планування та розвитку міста Ніжина. З цією метою міською радою створено Комунальний заклад Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Під час зустрічі обговорювалися питання функціонування новоствореного Комунальногозакладу Ніжинського міського молодіжного центру Ніжинської міської ради Чернігівської області. Ця тема викликала чимало питань у присутніх. Зокрема, цікавило, де буде центр розташований, хто буде його очолювати та його основні функції, можливості та зобов’язання. Анатолій Лінник зауважив, що діяльність центру буде спрямована на організацією зайнятості молоді та підтримку молодіжних ініціатив, охоплюватиме питання протидії негативним явищам у молодіжному середовищі, патріотичного виховання, розвитку творчого та інтелектуального потенціалу молодих людей, організацію їх змістовного дозвілля. Забезпечення діяльності комунального закладу дозволить створити всебічну підтримку молоді щодо створення оптимальних умов формування та розвитку громадянської активності, самовизначення й самореалізації і надання гарантій соціального становлення молоді, а також реалізувати комплекс заходів, спрямованих на впровадження державної молодіжної політики та політики зайнятості населення, зокрема молоді. Молодіжний центр буде утримуватися за рахунок міського бюджету, але є можливість залучення коштів, що дасть змогу перейти на позабюджетні надходження. Одним із реальних механізмів реалізації ідей є впровадження бюджету участі(громадського бюджету), що дозволить залучити бюджетні кошти.

Центр буде розташований за адресою: місто Ніжин, вул. Яворського,3. Пропозиції щодо кандидатури на посаду директора молодіжного центру подавати до відділу у справах сім’ї та молоді, за адресою: площа імені Івана Франка,1, каб. 9а, тел. 7-18-31.

Анатолій Валерійович наголосив, що підтримує молодіжні ініціативи та нові цікаві ідеї, адже майбутнє нашого міста і держави в цілому в руках молоді.

Особливу увагу очільник міста звернув на участь молоді у житті громади, відзначивши їх активність та креативність.

Такі зустрічі з керівництвом дають можливість лідерам учнівської та студентської молоді, молодіжним громадським організацій висловити пропозиції щодо вирішення проблемних питань молодіжного середовища, акцентувати увагу на заходах, які необхідно провести щодо їх самореалізації.

Зустріч пройшла у діловій та дружній атмосфері.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.02.2019