Зустріч Народного депутата України Валерія Зуба зі спортивною громадою Ніжина

25 жовтня у великій залі Ніжинської міської ради Народний депутат України Валерій Зуб зустрівся зі спортивним активом Ніжина, щоб почути проблемні та обговорити актуальні питання стосовно спортивної сфери міста. Також у зустрічі взяли участь: міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко, тренери, спортивні вчителі, громадськість та ЗМІ.

На початку Валерій Олексійович наголосив: «Ніжин - це спортивна столиця Чернігівської області, адже ніжинці здобули багато досягнень не тільки в Україні, а й за її межами. Наразі формується бюджет наступного року, є можливість закласти на 2020 рік потреби міста, враховуючи позицію, бачення і побажання ніжинських спортсменів, щоб в своїй подальшій роботі підтримати та підняти спортивну галузь Ніжина».

Народний депутат познайомився зі спортивною гордістю Ніжина – чемпіонами, призерами та переможцями, які здобувають перемоги на всіх рівнях змагань та підкреслив, що дана зустріч - перший крок до співпраці, результатом якої стане розвиток спорту в місті.

Присутні обговорили хвилюючі питання: виділення коштів з держбюджету на соціально-економічний розвиток, залучення спортивного лікаря в тренувальних закладах, заробітної плати тренерів і спортивних вчителів, створення у Ніжині Палацу спорту, особливості нової реформи спортивної галузі, забезпечення спортивним інвентарем, продовження проведення спортивних змагань «Спортивний Ніжин - здорова нація», фінансової підтримки для чемпіонів світу і Європи.

Міський голова Анатолій Лінник проінформував щодо проекту «Спортивний Ніжин - здорова нація» - загальноміських спортивних змагань серед збірних команд шкіл міста з призовим грошовим фондом, який переможці витрачають на обладнання для своїх освітніх закладів. Змагання дуже цікаві, згутровують багато людей, мають на меті пропагування здорового способу життя, залучення дітей до спортивних заходів, а також залучення батьків і вчителів до спільних заходів з дітьми, покращення комунікації між ними.

Валерій Зуб, вислухавши проблеми та побажання спортивної громади Ніжина, пообіцяв обов'язково врахувати їх у своїй подальшій депутатській діяльності.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

25.10.2019