Звернення міського голови Олександра Кодоли з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику. Він був заснований в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, і вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року.

Проблема ВІЛ-СНІДу, наркоманії сьогодні актуальна як ніколи. У світі мільйони людей живуть із цією недугою і помирають. Серед численних хвороб, від яких нині страждає людство, синдром набутого імунодефіциту (скорочено СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричинює особливий збудник — вірус імунодефіциту людини (скорочено ВІЛ). Сьогодні захворювання, в тому числі і серед дітей, зареєстровано практично в усіх країнах світу. Але люди зважають на проблему лише тоді коли інфікується хтось з близьких.

Фахівці відділу у справах сім’ї та молоді та Ніжинського  міського центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді постійно проводять профілактичну роботу щодо визначення  у громадян рівня  знань щодо ВІЛ/СНІД та пояснюють до чого призводять негативні наслідки шкідливих звичок.

Закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров’я!

Кожен повинен усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну родину.

З повагою, міський голова Олександр Кодола

01.12.2020