Звернення міського голови та секретаря міської ради з нагоди Дня пам`яті жертв голодомору

У ці дні ми по всій Україні, в кожному її куточку схиляємо голови в пам’ять перед мільйонами жертв Голодомору 32-33 років. Перед малими дітьми, ангельське життя яких було перервано і позбавлено майбутнього. Перед мамами, які робили все можливе для того, щоб захистити свої родини, своїх дітей, і не змогли цього зробити. Перед людьми старшого віку, які є носіями української мудрості, духу, пам’яті і моралі. Перед сповненими сил і надій хліборобами, які вирощували хліб і здатні були прогодувати декілька україн і були пограбовані.

Це було одне з найжорстокіших явищ, яке призвело до масових смертей.

Саме тому вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не тільки для мільйонів загиблих, а й задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Пом’янемо усіх: наших дідів і прадідів, відомих нам членів наших родин, бо в Україні майже немає родини, яка би не постраждала від Голодомору, і невідомих нам наших невинно убієнних братів і сестер, що упокоїлись в українській землі.

Ми обіцяємо вам: Не забудемо! Не зрадимо! Не простимо!

З повагою, міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

24.11.2017