Звернення Олександра Кодоли з нагоди Дня захисту прав людини

«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах», – цією статтею починається Загальна декларація прав людини. 10 грудня світ відзначає день народження одного із найважливіших документів людства та День захисту прав людини.

Цього дня у 1948 році Організація Об’єднаних Націй ухвалила декларацію - епохальний документ, у якому були проголошені невід'ємні права, притаманні кожній людині незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань.

Міжнародний акт проголошує рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність.

Кожного року з нагоди Дня прав людини громадськість зосереджується на одній із важливих для людства проблем –  боротьбі проти расизму, мови ненависті, булінгу та іншого. 

Загальна декларація прав людини надихає всіх нас. Кожен з нас щодня стикається з питаннями прав людини. Ці універсальні цінності закладені в основу єдиного людства. Рівність, справедливість і свобода – це ціна запобігання насильству та підтримання миру. Нехтування цінностями людства – де б і коли б воно не мало місце – наражає на небезпеку всіх нас. Нам належить захищати свої власні права і права інших людей.

З повагою,

міський голова Олександр Кодола

10.12.2020