ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЛІННИКА АНАТОЛІЯ ВАЛЕРІЙОВИЧА, НІЖИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ЇЇ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ПРО ВИКОНАНУ РОБОТУ ЗА 5 РОКІВ

Шановна громада! Шановні депутати!

СЛАЙД 1


Завершується п’ятирічний термін з часу, коли восени 2015 року ніжинці довірили депутатам, мені як міському голові визначати шлях розвитку громади. Прийшов час прозвітувати як ми виправдали довіру наших земляків, що вдалось із наміченого зробити, що не вдалось і що належить виконати.

Перед тим як розпочати звіт про роботу ради, її виконавчого комітету і міського голови я хотів відмітити знакові події і здобутки, які запам’ятались за минулі 5 років.

СЛАЙД 2


Однією з таких подій є створення Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, шляхом приєднання до м. Ніжина громади Кунашівської і Переяслівської сільських рад. В цьому ряду: розробка і прийняття Статуту міста і Стратегії розвитку громади до 2027 року, затвердження Бренду міста.

На національному рівні в конкурсі «7 чудес України» Ніжин визнаний в числі переможців в номінації «7 історичних міст і містечок», а в рейтингу                                                           бюджетної прозорості «Кришталь року 2019» Ніжинська ОТГ здобула перемогу у номінації «Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних документів».

Затверджений генеральний план міста і завершується робота по розширенню меж міста.

Відновлюючи історичну справедливість, приміщення церкви Іоана Богослова передано релігійній громаді.

Відкриття дитячих садків в приміщенні шкіл № 14 і №16, працюємо над відкриттям в приміщенні школи № 8, покращили умови навчання в школах міста.

Завершена реформа первинної ланки охорони здоров’я і створене єдине медичне містечко. Проводиться реформа вторинної ланки охорони здоров’я.

Значно покращився стан доріг і тротуарів. Нам вдалось зміцнити нашу комунальну сферу і покращити якість комунальних послуг.

СЛАЙД 3


Спортсмени міста досягли рівня виступу на міжнародних змаганнях і займають там призові місця.

СЛАЙД 4


І самою зворушливою подією було відкриття пам’ятника борцям за Незалежність України. І це далеко не вичерпний перелік досягнутого.

Все це досягнуто спільно із депутатами, виконавчими органами і жителями нашого міста.

З повним текстом ЗВІТУ можна ознайомитися детальніше за посиланням:  https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miskiy-golova/zvituvannya-miskogo-golovi

07.10.2020