«100 лілій – у 100 громад задля Перемоги»

Ніжинська громада, одна із шести громад Чернігівської області, долучилася до всеукраїнської акції «100 лілій – у 100 громад задля Перемоги» та пройшла відбір серед громад, які готові висадити Алеї слави.
Акція ініційована газетою «Сільський вісник» у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V. Критеріями відбору громад для отримання наборів були насамперед мотивація, наявність місця для висадки та кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у громадах.
24 травня на вул. Гоголя біля меморіалу «Герої не вмирають» міський голова Олександр Кодола разом з ніжинцями та внутрішньо переміщеними особами висадили п’ять сортів багаторічних лілій.
Ніжинська територіальна громада дякує виконавчому директору «Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України», Наталії Ключник, газеті «Сільський вісник» та міжнародній торговій компанії СІВ Holland B. V. Ми відбудуємо Україну, підтримаємо одне одного і лілія – як символ миру та перемоги об’єднає нас і укріпить у спільній боротьбі.
З цією квіткою пов’язані біблійні легенди, коли архангел Гавриїл з’явився до діви Марії в день святого Благовіщення з білими ліліями в руках, щоб пророкувати народження Христа. Починаючи з ХIV століття зображення лілій зустрічається у роботах художників, скульпторів в країнах Європи. Сьогодні лілія набуде нового свого історичного значення. Різнокольорові лілії, як символи різних народів, які в Україні борються за незалежність з російськими загарбниками. Увесь світ приєднався до визвольної боротьби України.
25.05.2022