5 порад, як пережити спеку в місті

Останні дні видались для Ніжина аномально спекотними, тому лікарі надали кілька порад, як захистити себе в таку погоду, Медики просять жителів міста проявляти особливу обережність, оскільки на вихідних стовпчики термометрів піднімуться до +36 за Цельсієм.

Громадяни звертаються до дікарів зі скаргами на нудоту і слабкість через перегрів, а також на ГРЗ і запалення. Це можна пояснити: в спеку падає імунітет, ковток крижаного напою - і хворий. Терапевт-кардіолог, надала кілька порад, як не "зваритися" при температурі +36о С.

"1. Якщо по роботі ви багато часу перебуваєте на сонці, то крім головного убору надягайте одяг з натуральної тканини вільного крою. Вона не порушує кровообігу і терморегуляції організму.

2. На обід м'ясо замініть кисло-молочкою. Білок в кефірі, сири або йогурти не підвищують температуру тіла, як при перетравлюванні м'яса.

3. Оббризкуйте шкіру водою з маслом м'яти: 10 крапель на склянку холодної води. Це додасть шкірі відчуття прохолоди.

4. Протягом дня влаштовуйте рукам контрастний душ - це допоможе судинам пристосуватися до перепадів температур в приміщенні і за вікном і зменшить їх наслідки - запаморочення і млявість.

5. Пийте прохолодні квас і натуральний лимонад. Вони відновлять баланс втрачених з потом мінералів",

Відділ з питань НС та ЦЗН

18.07.2016