Аналіз проектів громадського бюджету

28 листопада відбулося засідання робочої групи з питань громадського бюджету. Головуючим засідання був заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Усього уповноваженим органом, відділом інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, було зареєстровано тринадцять проектів:

1. «ПОЛІВАЛЕНТНА АКТОВА ЗАЛА «МІКС»

2. «Благоустрій паркової зони для реабілітації та відпочинку в Ніжинській ЦМЛ ім. М Галицького»

3. «Ніжин без обмежень»

4. «Безпека учнів школи та мешканців мікрорайону під час навчання, відпочинку та занять спортом на території Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №9»

5. «Облаштування комфортного простору для проведення інтелектуального дозвілля батьків та дітей, в тому числі багатодітних родин та сімей, які виховують дітей з обмеженими можливостями здоров’я»

6. «Відкритий мистецький простір «Графський»

7. «Створення у м. Ніжині Центру розвитку та відпочинку для всієї родини». Назва гасло: «Разом – у краще майбутнє»

8. «STEM-освіта в загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина як дієвий інструмент Нової української школи»

9. «Міст «Театральний»

10.«Безпечний освітлений пішохідний перехід з без бар’єрним рухом»

11. «Слава ЗСУ»

12. «Благоустрій вул. Набережна»

13. «Заходи по очищенню озера, монтаж»

Детальна інформація по кожному проекту з додатками знаходиться на офіційному сайті міської ради, у рубриці «Громадський бюджет»: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1229/perelk-proektv-gromadskogo-byudjetu-na-2018-rk.html

У ході аналізу експертних висновків та презентацій авторів проекту, - до наступного етапу, а саме голосування за проект громади міста, було недопущено чотири проекти:

- Безпека учнів школи та мешканців мікрорайону під час навчання, відпочинку та занять спортом на території Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №9» (самовідвід автора)

- «Облаштування комфортного простору для проведення інтелектуального дозвілля батьків та дітей, в тому числі багатодітних родин та сімей, які виховують дітей з обмеженими можливостями здоров’я»

- «Відкритий мистецький простір «Графський»

- «Створення у м. Ніжині Центру розвитку та відпочинку для всієї родини». Назва гасло: «Разом – у краще майбутнє»

- (порушує п.3.3. та суперечить п. 3.6 Положення про громадський бюджет).

По решті проектів члени робочої групи висловили ряд рекомендацій та дали термін доопрацювання до наступного засідання, яке заплановане на п’ятницю, 1-ше грудня (08.30 год, мала зала адміністративної будівлі виконавчого комітету).

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

28.11.2017