Анатолій Лінник прокоментував наступний крок карантинних вимог

Міський голова Анатолій Лінник наголосив, що послаблення карантину в регіонах і вимоги до послаблення будуть залежати від епідемічної ситуації у регіоні.

Питання відкриття дитячих садочків та відновлення їх роботи дуже важливе. Безпека життя і здоров’я дітей та працівників дитячих садочків є в пріоритеті.

Анатолій Валерійович наголосив, що відповідні рішення про початок роботи кожного окремо визначеного дитячого садочка будуть прийматись тільки після того як на 100% будуть реалізовані всі заходи, які визначені постановами і розпорядженнями Головного санітарного лікаря України.

Анатолій Лінник щодо пасажирських перевезень: "Це актуальне питання. Ми з вами розуміємо, коли вводяться масштабні послаблення, запускається економіка, то людям потрібно доїхати до роботи і з роботи. Це неможливо в повній мірі забезпечити, не запускаючи, в загальному порядку, міський пасажирській транспорт. Тож сьогодні на засіданні міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде розглянуто рішення Урядом (Постанова КМУ ще неоприлюднена) питання початку роботи громадського транспорту і роботи дошкільних навчальних закладів. Наголошую, на тому що ми приймемо відповідні рішення і вже від перевізників буде залежить суворе дотримання вимог, які визначені постановами та рекомендаціями Головного санітарного лікаря України. Цей процес буде контролюватися відповідними службами. Очікуємо з 22 травня, крайній термін 23 травня, міський пасажирський транспорт буде працювати з відповідними обмеженнями до цих перевезень".

Послаблення карантину буде залежати від того, який буде стан захворюваності в нашому місті. Анатолій Валерійович наголосив на тому, що продовжує діяльність робоча група по контролю за дотриманням карантинних обмежень, фіксувати ігнорування мешканцями та суб’єктами господарювання правил дотримання карантинних вимог.

"Ігнорування визначених правил може призвести до того, що кількість захворювань на території Ніжинської громади може збільшитися. І ми будемо вимушені приймати відповідні рішення повернення до більш суворих карантинних обмежень. Ситуація по роботі транспорту, садочків, ринків, магазанів залежить виключно від свідомості кожного ніжинця. Тож закликаю вас не втрачати пильність, жити у новому, незвичному для нас режимі, але обов’язково повинні використовуватись засоби захисту, дезінфекції, дотримання соціальної дистанції. Прошу це враховувати для того, щоб ситуація на нашій території не погіршилася", - акцентував міський голова.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

21.05.2020