З Всесвітнім Днем Вишиванки!

Щиро вітаємо вас зі святом національної єдності – Всесвітнім Днем Вишиванки, одного з найяскравіших національних символів України!

Для українця вишиванка – це не просто народний одяг. Це національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, пробуджує високі патріотичні почуття. Вишиванка – це український національний символ, як Герб, Гімн та Прапор. Вона допомагає зберігати глибоке коріння української нації та нашу давню ідентичність.

Сьогодні посадові особи всіх відділів та управлінь Ніжинської міської ради прийшли на роботу в національному одязі. Кожен виглядав по-особливому урочисто та гармонійно. Вишиванки дивують своєю різноманітністю та красою незвичних орнаментів, адже кожен має свою історію появи національного вбрання: хтось вишивав власноруч, комусь подарували, або ж просто купили, а в когось вишиванка передається з покоління в покоління.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив: "Вишита сорочка — це код нашої нації, символ її самобутності та краси! Кожний колір та завиток несе в собі сакральний зміст! Приємно, що багато ніжинців в цей день одягли вишиванки. Бережімо традиції наших предків, зростимо любов та повагу до української автентичності у серцях наших дітей!".

Нехай вишиванка дасть нам сьогодні мудрості наших пращурів та оберігає душу і тіло кожного українця. Шануймо історію України, зберігаймо її духовні цінності! Зі святом!

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.05.2020