Басейн у Ніжині: перспективи та можливості

Минулої п'ятниці, 21 липня, відбулася презентація проекту басейну в Ніжині. Презентацію проводив Перший віце-президент Федерації плавання України, генеральний директор компанії «АТМ» Володимир Шумілін.

Захід проводився за участі міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерія Салогуба, заступника міського голови Сергія Дзюби, депутата обласної ради Сергія Охонька, заступника голови районної ради Наталії Березки, голови постійної комісії міької ради із земельних та інвестиційних питань Андрія Деркача , голови громадської організації «Мама-86» Валентини Щокіної, представників управління ЖКГ та Б, комунальних підприємств міста, земельного та архітектурного відділів.

«Для Ніжина з 72 тисячами населення найбільш вдалим стане проект басейну «H2O Classic», який включатиме спорт, здоров’я, відпочинок та розваги. В обов’язковому порядку він також даватиме можливість користуватися ним людям із обмеженим рухом, батькам з дітьми від шести місяців. Такий басейн міститиме декілька зон, які зможуть трансформуватися одна в одну. В ньому можна буде проводити шкільні уроки, навчання для спецслужб, організовувати сімейні і святкові вечори», - розповів Володимир Шумілін. Проект басейну містить як територію закритого (зимового типу), так і літнього, відкритого типу, що зекономить кошти його подальшої експлуатації.

Після обговорення, міський голова Анатолій Лінник підсумував: «Те, що місту потрібен басейн, - це однозначно. Це спорт. Це здоров'я і здоровий відпочинок. І сьогодні місто знаходиться на етапі збору всіх пропозицій та проектів, для того щоб вибрати найбільш оптимальний і вигідний. До того ж, потрібно вивчити можливість бюджету міста та обговорити подальші можливі суми витрат».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.07.2017