Бережіть ліс від пожеж!

Літо – час відпусток, відпочинку або на далекому морському березі, або, що набагато частіше в останні роки, на природі в рідному краї. Наша природа достойно конкурує з закордонними курортами, запрошує всіх у ліса, до річок та ставків, дарує і дорослим, і дітям заряд енергії, яскравих емоцій на цілий рік. Але дуже часто ми буваємо невдячні і приносимо маленькі і великі неприємності природному середовищу.

Найбільша біда – це лісові пожежі, які виникають з вини безвідповідальних відпочиваючих. За даними Управління ДСНС України у Чернігівській області з початку року зареєстровано 5 лісових пожеж, які охопили 5,3 га лісових угідь. А з наступом літньої спеки імовірність таких небезпек збільшується у рази.

А як просто виконувати елементарні правила поводження з вогнем у лісі, щоб попередити нестандартні ситуації. Нагадуємо ще раз правила протипожежної безпеки у лісі:

- суворо дотримуйтеся правил розведення та гасіння багать у лісі;

- забороняється розпалювати багаття у хвойних молодняках, на ділянках, де багато сухого гілля, хвойної, трав’яної чи листяної підстилки, торфовищах;

- забороняється залишати промаслені чи просякнуті легкозаймистими речовинами ганчірки, недопалки цигарок, непогашені сірники;

- під час полювання користуватися пижами із легкозаймистих матеріалів;

- водіям транспортних засобів у лісі забороняється заправляти паливні баки транспортного засобу під час роботи двигуна, а також палити або користуватися відкритим вогнем поблизу транспорту, що заправляється.

Давайте зробимо все залежне від кожного з нас для збереження лісів нашої Чернігівщини від вогневої небезпеки!

Прибитько В.М.,

методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області

13.07.2016