Благоустрій парків та скверів, ремонт доріг

Відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні також взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радний міського голови Сергій Осадчий, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Анатолій Кушніренко, начальник відділу з благоустрою Юрій Кошель.

На початку засідання перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради наголосив на тому що місту необхідна система відеоспостереження по місту разом з аналітикою (спроможні працювати в любій програмі). Зазначив що управління житлово-комунального господарства та будівництва спільно з міський відділом поліції розробляє схему розміщення відеокамер, а головне управління Національної поліції в Чернігівській області визначається з підрядником. Дане питання залишається на контролі.

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман доповів, що благоустрій та прибирання в парках і скверах міста здійснюється щоденно. Ознайомив з пропозиціями по урнам (більшого розміру), які необхідно замінити в центральній частині міста. Владислав Адольфович, додав, що очищення водовідведення по місту здійснено в повному обсязі (здійснюється постійний контроль).

Начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолю Кушніренку надано протокольне доручення, щодо розробки дорожньої розмітки для пішохідних доріжок та обов’язково для велодоріжок по місту. тТакож розробити ОДР (організація дорожнього руху) по вул.Московській біля ринку та на перехресті вул.Борзнянський шлях – вул.Космонавтів (круг-танк). Одним головних доручень для УЖКГ та Б це розроблення проекту реконструкції приміщення по вул.Озерна ( бувша аптека 200) під житловий будинок (декілька квартир) для лікарів.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що в найкоротший термін необхідно зробити облаштування пішохідної доріжки вздовж Троїцького кладовища до автобусної зупинки та встановити огорожу (термін виконання робіт до 30.06.2019р.). Анатолій Валерійович додав, що КП«ВУКГ» необхідно відновити полусфери та встановити стовпці по периметру вул.Гоголя для обмеження руху автомобільного транспорту(сквер Гоголя).

Слід зазначити, що благоустрій міста перебуває на особливому контролі у міської влади.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

07.06.2019