Управління культури і туризму прозвітувало по результатам діяльності І кварталу 2019 року

06 червня відбулося заслуховування звітів керівників закладів управління культури і туризму по результатам діяльності І кварталу 2019 року за участі міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігора Алєксєєнка та Сергія Дзюби, радника міського голови Сергія Осадчого, фінансового управління, відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури.

Робота управління культури виконавчого комітету Ніжинської міської ради спрямована на збереження та удосконалення діючої мережі закладів культури і мистецтва, зміцнення їх матеріально-технічної бази, задоволення культурних та духовних потреб населення, підтримку талановитої молоді, зміцнення та розширення культурно-мистецьких зв’язків.

До мережі закладів культури міста Ніжина належать: Ніжинський міський Будинок культури, Ніжинська міська централізована бібліотечна система; Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського, Ніжинська дитяча хореографічна школа, Ніжинська дитяча музична школа, в яких працює 174 основних працівників та 22 сумісники.

Управління культури і туризму постійно сприяє розвитку народних промислів та діяльності ніжинських майстрів, поводить туристичну кампанію з метою налагодження системної співпраці та залучення туристів та екскурсантів. Майстри декоративно-прикладного мистецтва є активними учасниками не тільки міських заходів, а і Всеукраїнських, обласних виставок народно-прикладного мистецтва.

За звітний період збережено колективи художньої самодіяльності, бібліотечний фонд району, пам’ятки історії та культури.

Під час заслуховування керівники проінформували щодо обсягів дохідної та видаткової частини їх установ, обсягів фінансування та ефективне використання наявних фінансових ресурсів на 2019 рік.

Заслухавши звіти міський голова Анатолій Лінник відмітив позитивні моменти у роботі всіх закладів культури та вказав на деякі недоліки, які будуть враховані в подальшій роботі, а також надав протокольні доручення.

Детальніше із звітом можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1353/zvti-pro-robotu-vikonavchih-organv-njinsko-msko-radi.html

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

07.06.2019