Чергове засідання комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я

Відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

Голова комісії Володимир Король представив на розгляд заяву від громади мікрорайону «Круча» з проханням не знижувати рівень ступіювання загальноосвітньої школи №8. У ході обговорення прийшли до висновку, що питання слід вивчити детальніше, тож ухвалили відкласти його розгляд на наступне засідання комісії, запросивши директора школи, начальника управління освіти, представників батьківського комітету на чолі з його головою та представників громади мікрорайону.

У ході засідання членами комісії було розглянуто заяву подружжя Дьоміних щодо припинення договору оренди земельної ділянки. Вислухавши заявника та вивчивши всі нюанси питання, члени комісії ухвалили рішення задовольнити заяву.

Наступним було розглянуто:

- проект рішення «Про внесення змін до додатку 6 рішення міської ради від 26 грудня 2016 року № 8-19/2016»;

- звернення голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка щодо вирішення питання проведення диференціації заробітної плати медичним працівникам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1037 від 28 грудня2016 року «Про оплату праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери»;

- звернення головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні ім. М.Галицького щодо доручення, даного на минулому засіданні комісії. У зверненні йдеться про те, що переміщення (переведення працівників на інше місце роботи) неможливе без їх згоди. Як повідомив Олександр Костирко, за результатами зборів лікарів дитячої поліклініки, попередню згоду працювати у позаміському дитячому таборі оздоровлення і відпочинку ім. Якова Батюка за умови, що їх щодня будуть відвозити на роботу на 8:00 і відвозити назад о 14:00 дали лікарі В.Петренко й І.Пащенко. Проте, як зазначив начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, такий графік роботи медичних працівників не доречний для оздоровчого закладу подібного типу. Питання лишилося відкритим. Після його обговорення членами комісії, було роздано відповідні доручення з подальшим контрольним звітом на наступному засіданні депутатської комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

23.03.2017