Чергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

18 липня в малому залі виконавчого комітету відбулося засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника. В засіданні взяли участь заступник міського голови Сергій Дзюба та керівники підприємств, установ та організацій.

На порядок денний було винесено наступні питання :

1. Про наявність, стан утримання та улаштування автоматизованих систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

2. Щодо забезпечення якісною питною водою населення м. Ніжина.

3. Стан роботи, щодо підвищення рівня екологічної безпеки територій м. Ніжина.

4. Про стан підготовки комунального господарства міста до роботи в екстремальних зимових умовах 2019-2020 року. Затвердження «Плану заходів щодо підготовки міських управлінь, організацій і підприємств до дій і роботи в екстремальних зимових умовах 2019/2020 року».

Під час засідання обговорили ситуацію, що склалася у 3-му мікрорайоні внаслідок вибуху з послідуючим горінням в одному з гаражів . Внаслідок вибуху відбулось руйнування конструктивних елементів двох гаражів, 24-річного чоловіка з опіками верхніх кінцівок доставлено до Ніжинської центральної міської лікарні, а потім - до обласного опікового центру в м. Чернігові. Внаслідок вибуху та пожежі пошкоджено 1 автомобіль, зруйновано 2 гаражі та майно що в них знаходилось. Вибуховою хвилею пошкоджені балкони та віконні блоки окремих квартир житлового будинку по вул. 3-й мікрорайон, 9А. Причина та обставини події встановлює слідчо – оперативна група Ніжинського відділу поліції. За попередньої інформацією причиною вибуху став виток газу.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

18.07.2019